Traditioner & marknader på Skälby

ÄGGJAKT

På långfredagen börjar påsklovet i Kalmar och här på Skälby kan barnen vara med på en äggjakt! Info om anmälan läggs upp på sociala medier och blir snabbt fullbokad så för att säkra en plats följ oss på https://www.facebook.com/Skalby4Hgard

MIDSOMMARFIRANDE

Den mångåriga traditionen med midsommarafton på Skälby kommer tyvärr försvinna. Det har varit Kalmarsundsdansarna som ansvarat för detta evenemang men på grund av hög ålder har medlemmarna nu fått tacka nej. Vi på 4H har också haft svårt att få volontärer till evenemanget och kommer därför inte ta över ansvaret för att driva det vidare. Vi tackar Kalmarsundsdansarna och Kalmar spelmanslag för alla fina midsommarupplevelser! 

HÖST PÅ SKÄLBY

En marknad med föreningarna på Skälby som arrangörer. Vi visar upp Skälbys rika föreningsliv, bjuder på musikunderhållning, och marknadsknallar med närproducerat säljer hantverk och mat. För barnen finns så klart djuren och ponnyridning, glass, popcorn och sockervadd! För årets datum se under marknader.

HALLOWEEN

Runt den sista oktober kryper alla blodtörstiga varelser fram. På Skälby finns en mängd spöken redo att skrämma vettet ur alla som vågar. Tipspromenad! medtag ficklampa. Info om anmälan läggs upp på startsidan en tid innan evenemanget.

JULMARKNAD

Den andra advent avslutas året med en gammeldags  julmarknad på Skälby.